Славия стартира с победа в първият си мач от Държавното първенство по хокей на лед.

Белите “вълци” от Овча купел победиха отбора на НСА (Национална Спортна Академия) с 5:3 в зрелищен и изпълнен с обрати мач. Още в началото на срещата двата съперника си размениха по два бързи гола на А.Тодоров и М.Миланов за Славия и М.Атанасов и Е.Залеев за “студентите”, след това отново М.Миланов и М.Талев увеличиха преднината на белите, малко преди края  на първата третина К.Веселинов от НСА намали за 4:3 . Втората част продължи с надмощие на домакините от Овча купел и само добрите намеси на вратаря на НСА Ивайло Асенов предотвратиха нарастване на резултата, но въпреки всичко М.Миланов покачи на 5:3 в 28 минута. До края на двубоя не бяха отбелязани голове и в двете врати и резултата се запази.

мартин миланов С три гола се отличи играещия Президент на Славия и Федерацията Мартин Миланов с по един М.Талев и А.Тодоров, за НСА се разписаха М.Атанасов, К.Веселинов и Е.Залеев.

С тази си победа Славия се изкачи на второ място във временното класиране, след Ирбис, който води по голова разлика, на трето са НСА, а ЦСКА заема четвъртото място.

Този мач ще влезе в историята на Българския хокей на лед с това, че за първи път един срещу друг играха баща и син, на вратата на НСА Ивайло Асенов (дългогодишен вратар на Националният отбор и Славия) и 25 години по-младият му син Теодор Асенов защитавал вратата на Славия в тази среща. Следващата среща е НСА – ЦСКА на 23.10.2018 г. от 20:40 ч. в зимния Дворец на спорта.

 

Славия-НСА мъже краен резултат 5:3 (4:3)(1:0)(0:0)

Славия реализирани голове:

1.А.Тодоров-гол /ас. Талев и Миланов/
2.М.Миланов – гол/ас. Младенов/
3.М.Талев гол /ас.Михайлов/
4.М.Миланов – гол
5.М.Миланов – гол

НСА реализирани голове :

1.Марио Атанасов- гол
2.Кристиян Веселинов гол/ас.Стоев и Пиперевски/
3.Емил Залеев – гол

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail