Славия победи ЦСКА с 13 : 7 в последния си мач от Държавното първенство по хокей на лед за сезон 2017/18 г.

14725729_10154554713861702_4023428087210939861_n

ЦСКА започна мача мобилизирано и атакуваше постоянно вратата на “Белите” и закономерно поведе в резултата още в началото, чрез гол на играещият в първенството на САЩ Иван Ходулов. Последваха още атаки към стража на Славия Светослав Тошев най-добрият вратар в момента в първенството, който разколебаваше армейските нападатели, но в 13-та минута резултата бе покачен на 2:о за червените с гол на Георги Благоев.  Последваха и няколко атаки на “Белите” и те успяха да намалят на 2:1 чрез Мартин Миланов, мача вървеше гол за гол до началото на третата час, когато отбора на Славия отбеляз 3 гола в рамките на една минута, последва техническо прекъсване за ЦСКА поискано от треньора Кирил Ходулов.

мартин миланов

Срещата протече коректно с малко наказания и на високо техническо ниво, имайки се предвид, че голяма част от играчите на двата отбора са гръбнака на националните ни отбори до 18, до 20 и мъже. Индивидуално можем да отличим нападателите на ЦСКА Иван Ходулов и Георги Благоев, които играят в първенствата на САЩ и Канада и младите надежди на Славия и българския хокей Петър Петков, Ивайло Георгиев най-добрият ни защитник в момента и ветеранът на вратата на “Белите” Светослав Тошев отразил цели 52 удара за победата.

Головете за ЦСКА отбелязаха : Иван Ходулов 3, Георги Благоев 2, Петър Милчев и Иван Велев по един.

За отбора на Славия се разписаха: Мартин Миланов 3 гола, Ивайло Георгиев, Максим Копилов, Александър Гацев и Петър Петков по 2 гола и по един добавиха Явор Славчев и Иван Михайлов.

Последният мач от първенството е в сряда 15.03.20018 г. между НСА и Ирбис, който не влияе на крайното класиране в група “А” на Държавното първенство.

На първо място е отбора на Ирбис без загубена среща, следван от Славия, а трети се нарежда НСА, ЦСКА е на последното четвърто място и ще играе бараж с отбора на Червена звезда, който стана шампион в “Б” група.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail