Успешно завърши първият етап на Ученическите игри в район „Красно село“. Най-оспорвани бяха двубоите в спортовете баскетбол и волейбол, където безапелационни лидери се оказаха 132 СОУ „Ваня Войнова“ и 51 СОУ „Елисавета Багряна“, следвани от 19 СОУ и 36 СОУ. Отборът на 51 СОУ се класира и за Световното ученическо първенство по волейбол, което ще се проведе през месец юни в сръбската столица Белград.

соревнования-по-баскетболу

На футболния терен възпитаниците на училището поддържаха тотална хегемония във всички възрастови групи; на второ място се нареди 19 СОУ, а на трето – Ливанското училище.

5951_klub-i-shkola-nastolnogo-tennisa-stiga-v-kremenchuge

В турнира по тениса на маса най-добре се представи 142 ОУ „Веселин Ханчев“, което зае призовите места при момичетата и момчетата от 5 до 7 клас. При юношите и девойките най-подготвени бяха учениците от 51 СОУ и 36 СОУ. В училищните игри по шахмат математиците от ПЧМГ демонстрираха убедително надмощие и в двете възрастови групи (5-7 клас; 8-10 клас). След тях се наредиха връстниците им от 19 СОУ и 142 ОУ. Общинските учебни заведения в района от години развиват почти всички спортове, застъпени в Ученическите игри. Благодарение на отличната педагогическа работа на учителите по физическо възпитание и спорт повечето професионални клубове на територията на Красно село традиционно разчитат на свежи попълнения от училищата. Районната администрация подкрепя активно тази практика, като работи целенасочено в посока разширяване на възможностите за масов спорт.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail