Мартин Миланов: спорт в кръвта

 

Спортът започва да навлиза все по-често в забързаното ни ежедневие и това може само да ни радва. Забелязва се устойчива тенденция сред работещите хора в България днес да спортуват редовно, да се стремят да живеят здравословно, както и да прекарват повече време близо до природата. Тези хора имат желание да научат на това и децата си, да бъдат пример за тях, а какво по-разумно бихме могли да направим всички ние за живота и бъдещето си?

мартин миланов

Кой е Мартин Миланов?

Млад, усмихнат и целеустремен, Мартин Миланов е популярна личност в света на спорта, който действа активно в няколко посоки с цел промените да се случат, да има много и най-различни спортни мероприятия и те да достигат лесно до всички.

Martin Milanov

С фланелката на България в 17 Световни първенства като състезател.

17880105_10213011073171204_1293609012017373202_o

 

 

 

Председателят на Българската Федерация по хокей на лед е също Президент на Балканската Хокейна Лига. Той е член на Управителният Съвет на Българската Федерация по кънки, като е в един екип с Министъра на спорта Евгения Раданова. Мартин Миланов заема и длъжността Старши експерт „Просвета, култура, спорт и социални дейности“ в Столична община – Район Красно село.

мартин миланов

Спортът като страст

Като председател на Спортния клуб по кънки и хокей на лед „Славия“ и като ръководител на „Зимна пързалка Славия“, от 2005 година и до днес Мартин Миланов организира множество спортни празници, състезания и различни мероприятия за деца и юноши, а също и за мъже и жени в две категории – любители и професионалисти.

мартин миланов

Спортът като образователна степен

Мартин Миланов е участвал няколко поредни години в международния семинар на федерацията по хокей на лед (2008 – 2011), провеждани във Финландия, Германия и Словения, където е получил квалификационни степени по мениджмънт на хокея и нови тенденции в хокея.

мартин миланов

Зад титлите на Мартин Миланов се крие отдаден потомствен спортист с треньорска специалност по хокей на лед. Висшето си образование той продължава в УНСС където получава бакалавърска степен по „Икономика на индустрията“ и магистърска степен по „Управление на човешките ресурси“. Мартин Миланов има и степен магистър „Спорт за всички постижения – хокей на лед“ от Националната Спортна Академия в София.

мартин милановИзказване по въпросите на развитието на хокея пред Конгреса на Международната федерация.

Спортни титли

В ролята си на старши треньор на националния отбор, Мартин Миланов има спечелени две титли. На световното по хокей на лед за младежи от януари 2013 в София, българският отбор за пръв път в историята си печели сребърен медал. Година по рано на Балканското първенство по хокей на лед за юноши до 18 години 2012, отборът му заслужено взема титлата и става шампион. Три пъти голмайстор на Държавно първенство за мъже и много други индивидуални награди.мартин милановРадост след спечелването на купата.мартин милановСветовното по хокей на лед за младежи от януари 2013 г. София II място.

Спортът за по-добър живот

Мартин Миланов истински се вълнува от провеждането на реформи в спорта и то на масовия спорт в България. Неговите усилия са насочени към развитието и налагането на спорта в училище и в университета, както и спорта за здраве на цялата нация.

мартин миланов

Като председател на Асоциацията на Спортуващите Общества, Мартин е стартирал проекта „Здраво и образовано дете“, по който проект експерти посещават училищата и изнасят лекции по пет основни теми които засягат съвременното ни общество, а именно: защо трябва да спортуваме, как да се храним здравословно и защо стероидите са вредни. Останалите теми, които се покриват са за начините на противопоставяне на насилието в училище и за безопасното използване на интернет. мартин миланов   Една от най-интересните теми бе “интернет безопасност”мартин милановЧаст от беседите с учениците от началните класове.

Спортът: корени и бъдеще

Мартин Миланов е син на дългогодишния вратар и треньор на Националния отбор по хокей на лед – Георги Миланов и на републиканската и балканска шампионка по ски Антоанета Златарева, както и внук на обявения за „треньор на века“ от българската ски федерация Борис Златарев.

11846798_10207589225268395_7478128135614547340_nНационалния отбор на България на Световното първенство в Барселона 1979 г. на вратата е младия страж Георги Миланов.11221592_10207694787347381_6485226104824965593_nОтбора на Славия от 1978 г.

17.05.2009-2-sm

Борис Златарев награден от Министъра на Спорта.

 

Форуми и контакти

За никой не е тайна, че спортните хора по света се подкрепят. Така е и при Мартин Миланов, той често е канен от известни ръководители, не само в спорта но и в политиката на техни форуми и срещи с цел обмяна на опит или просто да прекарат малко време заедно.

2016-05-19 12-17-55С легендата и председател на Федерацията по хокей на лед на Русия Владислав Третяк на конгрес в Москва.

мартин милановС генералния директор на Газпром Евгени Медведев в благотворителен мач между политици и бизнесмени в Сочи.

мартин милановПо покана на Президента на Беларус Александър Лукашенко в Минск на Коледен турнир с участието на политици, дипломати, бизнесмени и бивши спортни величия.15578501_10155688117818228_8572683020716545239_nПри откриването на сезона в “Спортна София” в парк “Възраждане” с Кмета на града Г-жа Фандъкова.мартин милановС Министъра на спорта пр.Дашева при откриването на “ден на предизвикателството” на пързалка Ариана.

Спорни хора, в спортна фамилия

Спортистите обикновено събират живота си със себеподобни и при Мартин Миланов това не е изключение. Той се радва на стабилно семейство със световната и републиканска шампионка по фигурно пързаляне за Русия Оксана Потдикова, като двамата имат две деца, Георги който е тръгнал по стъпките на дядо си и защитава вратата на любимия си клуб Славия и София, която едва на 2 годинки и вече се подготвя за първите си уроци по каране на кънки.

мартин миланов

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail