Ледената пързалка в общинския спортен комплекс към парк “Възраждане” отвори врати за посетители.

Учениците от всички столични училище ще могат да карат кънки безплатно всеки ден от 8,30 до 9,30 ч. Лично кмета на София Йорданка Фандъковаоткри новия сезон.
мартин миланов
“Важно е децата да имат възможност да спортуват. София беше избрана за столица на спорта на Европа за 2018г. Комплексът “Спортна София 2000″ дава възможност за развитие на различни спортни дейности на деца и възрастни”, каза още Фандъкова.

Кметът на София видя демонстрация на уменията на ученици и деца от спортни клубове по фигурно пързаляне и хокей на лед. Тя поздрави спортистите на ледената пързалка, и лично от президента на Българската федерация по хокей на лед Мартин Миланов получи като подарък хокейна фланелка с нейното име.

мартин миланов

“Хубаво е когато виждаш децата да спортуват, добре е че се дава на децата достъп до тези не толко популярни и скъпи видове спорт, надявам се за напред да се изградят още такива спортни съоръжения не само на територията на София но и в други градове” допълни Миланов.

На откриваето днес присъстваха кметът на район„Възраждане” Савина Савова, изпълнителният директор на„Спортна София 2000″ Бойко Додов, Динко Дуков председател на борда на директорите на “Спортна София 2000” и президента на Българската федерация по хокей на лед Мартин Миланов.

мартин миланов

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail