• svetowno
  •    Изключително съм щастлив, че Световната квалификация по хокей на лед за жени в дивизия II група Б се провежда в България. Пожелавам на всички участници приятен престой в нашата прекрасна страна, успех на леденото поле и спортсменска игра преди всичко!

IMG_7864
С тези думи вице Президента на Българската федерация по хокей на лед Мартин Миланов откри Световната квалификация за жени в столичния Зимен дворец на спорта.
IMG_7878

Сред специалните гости беше нейно превъзходителство посланика на Република Южна Африка г-жа Ванеса Ивон Калвърт, която поздрави всички участници и им пожела успех по време на първенството.

IMG_7886
Г-н Кристер Енглунд супер вайзер на първенството, изказа благодарност на всички взели участие в организацията на този форум. И благодари на Българската федерация за предоставените прекрасни условия за провеждането на Световната квалификация.

IMG_7894

За съжаление нашите момичета загубиха първият си мач от отбора на Хонг Конг с 9:2 а отбора на Южна Африка победи Румъния с гол в продълженията с 3:2.
IMG_7838IMG_7854

Мачовете продължават и днес в зимния дворец на спорта от 16:00 часа Хонг Конг излиза срещу Румъния а България посреща отбора на Южна Африка от 19:30 часа.

IMG_7936

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail